ČERSTVÁ REPUBLIKA JE I TVÁ VĚC.
Jak udržet naši zemi soběstačnou a naše potraviny kvalitní? Mít správné informace je dobrý začátek.
Zvěřina je v České republice vnímaná jako „luxusní“ potravina nebo sváteční jídlo, které se konzumuje hlavně při zvláštních příležitostech. V dančím ragú s kořenovou zeleninou, které si společně připravíme, se skvěle doplňuje šťavnaté a jemně kořeněné maso s chuťově bohatou omáčkou.
Švestkový koláč je klasika, která nikdy nezklame. V každém jeho soustu se snoubí svěžest švestek a jemnost pečiva. Kombinace sladkokyselého ovoce s křehkým těstem je příjemně chuťově vyvážená a jen málokdo jí dokáže odolat. Upečte si s námi výborný moučník z darů podzimu.
Vůně čerstvě upečeného mandlového koláče je neodolatelná stejně jako jeho chuť. Křupavé mandle a jemná, krémová náplň jsou geniální kombinace, na kterou budete vzpomínat ještě dlouho potom, co schováte umyté dezertní talířky do zásuvky. Vyzkoušíme to společně?
Houbaření je v Česku velmi populární a hluboce zakořeněná tradice. My, Češi, jsme vášniví houbaři, a když je houbařská sezóna, jsou nás plné lesy. Naše úlovky jsou pak součástí mnoha pokrmů od polévek přes smaženice až po omáčky. Pro vaření s nutriční terapeutkou jsme tentokrát vybrali hlívu.
Děti milují sladké obědy pro jejich jedinečnou kombinaci chutí a vůní. My, dospělí, zase mnohdy míváme sladké pokrmy spojené s příjemnými vzpomínkami na dětství a rodinné tradice. Ovocné knedlíky, palačinky, buchtičky s krémem, šišky s mákem… na talířích si společně s nimi předáváme i radost. Souhlasíte?
Pomazánky jsou oblíbenou součástí jídelníčku – jsou rychlé, chutné a snadné na přípravu. Jsou ideální na snídani, svačinu nebo jako rychlé občerstvení pro hosty.