Prodejna potravin

Potraviny, které kupujeme, o nás říkají, kdo jsme

Máte svůj oblíbený obchůdek, kam pravidelně chodíte, protože víte, že si odtud odnesete domů čerstvé a kvalitní potraviny, na kterých si pochutná celá rodina? Prodejny RYNEK jsou přesně takovým místem. 

 

RYNEK je síť šestnácti prodejen tuzemských potravin a produktů, které mají společného jmenovatele: jsou vypěstované nebo vyrobené v České republice. Staročesky se slovem „rynek“ označovalo náměstí, veřejné prostranství či tržiště. Charakterem zboží na tradici tržišť prodejny RYNEK navazují: díky každodennímu zásobování je tu všechno čerstvé, voňavé, poctivé… navíc s minimální uhlíkovou stopou. Najdete je například v Brně, Chropyni, Jihlavě, Velkém Meziříčí, Žďáru nad Sázavou a na dalších místech České republiky. 

 

Potraviny od českých farmářů a pěstitelů 

Základní sortiment představuje čerstvé vepřové a hovězí maso, uzeniny a masné výrobky, tradičně vyráběné sýry a ostatní mléčné výrobky. Dále pak čerstvé ovoce a produkty z něj, vejce, výrobky z tuzemských brambor a jiné zeleniny, med, znojemský mošt, různé druhy šťáv nebo třeba moravské víno. „Prodejny RYNEK vytváří nezaměnitelné a příjemné prostředí pro nový styl nakupování kvalitních potravin ze surovin vypěstovaných v ČR,“ vystihuje jednou větou filozofii této maloobchodní sítě Tomáš Fikr, ředitel obchodu skupiny AGROMĚŘÍN. Velká část potravin, které plní regály prodejen, pochází z vlastní produkce společností patřících právě do skupiny AGROMĚŘÍN.

 

Kvalitní maso jako hlavní lákadlo

Obliba nákupů přímo „od farmářů“ stále roste. „RYNEK denně navštíví přibližně 1500 zákazníků s průměrnou útratou zhruba 200 až 300 korun,“ říká Tomáš Fikr s tím, že největší tržby mívají prodejny v pátek, před víkendem, kdy se návštěvnost pohybuje kolem 2500 zákazníků: „Mezi nejprodávanější zboží patří vepřové maso – krkovice, kýta, plec, dále hovězí zadní bez kosti, kuřecí prsní řízky, vysokojakostní šunka, špekáčky, vídeňské párky, debrecínská pečeně… A pak samozřejmě pečivo, mléko, máslo, smetana, vejce.“ 

 

Nákup u oblíbených tváří 

To, co dělá RYNEK RYNKEM, nejsou jen lokální produkty, ale také personál. „Naše kolegyně a kolegové jsou tváří prodejen a dost často jsou také jedním z důvodů, proč se k nám zákazníci rádi vracejí,“ vysvětluje Tomáš Fikr: „Svým pozitivním přístupem nám pomáhají růst a pod značkou RYNEK propagovat vlastní produkci kvalitních potravin. Klademe důraz na to, s kým spolupracujeme, a práce svých kolegyň a kolegů z prodejen si velmi vážíme.“

Mezi lidmi přitom někdy panují obavy, že jsou ceny farmářských potravin výrazně vyšší. Ne vždy tomu tak je. Pro představu přikládáme výčet nákupu, za který zákaznice prodejny RYNEK zaplatila 500 korun:

  • Kuřecí polévková směs 
  • Brambory typu B (2 kg) 
  • Vepřová plec bez kosti (1 kg)  
  • Kynuté knedlíky s jahodovou náplní (360 g) 
  • Vícezrnný chléb (0,5 kg) 
  • Šunka nejvyšší jakosti (20 dkg)
  • Plnotučné mléko (0,33 l) 
  • Gouda 48% plátky (100 g) 
  • Tavený sýr smetanový (180 g) 
  • Jablka Gala (1kg) 

 

Nákup v prodejnách RYNEK má navíc výhodu v tom, že pokud se nechcete zdržovat čtením etiket a informací na obalech, nečekává vás doma žádné nemilé překvapení. Vše, co se tu prodává, je totiž vysoce kvalitní a s českým původem. Navíc za ceny, které nejsou přemrštěné. A víte co? Nejlepší bude, když se přijdete přesvědčit osobně. 

 

 

Zaujalo vás tohle téma? Diskutujte o něm. Na sociálních sítích nebo naživo! Budeme rádi, když ho budete sdílet společně s námi.

Související články

  • potraviny

Možná to máte tučně vyznačené v kalendáři. A pokud jste opravdovými milovníky zvěřiny, nikam si to ani značit nemusíte. K podzimu zkrátka neodmyslitelně patří zvěřinové hody. Výpečky z čerstvého divočáka, zvěřinový guláš nebo paštika z jeleního masa a další pochoutky. Už se vám sbíhají sliny? Víte ale, jak poznáte kvalitní zvěřinu a odkud se vůbec na české talíře dostává?

  • potraviny

Prasata patří mezi typická česká hospodářská zvířata. Dřív bylo možné se s nimi setkat určitě častěji, téměř každý měl na venkově vlastní hospodářství. Dnes už jsou známá spíš jako vepřové na talíři. Určitě si v předvánočním období vybavíte větu. „Já nemusím, já už ho vidím.“, která zní z televizí. Českých plemen prasat vám v hlavě asi moc nenaskočí. Přitom jich tu máme hned několik. Módním plemenem je například přeštík.

  • potraviny

Loupané, krájené nebo třeba plátky. Způsobů, jak je připravit, existuje dlouhá řada. Řeč je o bramborách, typické české surovině, bez které se kuchyně neobejdou. Napadlo vás někdy, kolik práce mají restaurace s jejich přípravou? V Beskydu Fryčovice jim se zpracováním umí pomoct. Mají tam linku na loupání brambor. Restauratérům šetří čas, peníze a nám všem životní prostředí.