ČERSTVÁ REPUBLIKA JE I TVÁ VĚC.

Jak udržet naši zemi soběstačnou a naše potraviny kvalitní? Mít správné informace je dobrý začátek.

17. 06. 2024

Udržet potraviny co nejdéle čerstvé a chutné je dennodenní výzvou mnoha domácností. K tomu, abyste si zajistili přehled, kolik čeho právě máte v lednici či ve špajzu, nepotřebujete žádné superschopnosti. Stačí dobrá organizace a efektivní skladování zásob. Sepsali jsme pro vás několik praktických tipů, které vám pomohou maximalizovat trvanlivost potravin.

 

  • potraviny
21. 05. 2024

V pohádkách bývá bobr často zobrazován jako šikovný, přátelský a pracovitý tvor, mistr ve stavění hrází a přehrad, který se musí vypořádávat s různými výzvami a nástrahami. Ve skutečnosti to jsme spíš my, lidé, kdo musí čelit nástrahám, které nám bobři připraví.

 

  • udržitelnost
18. 04. 2024

Sýrařství je velmi staré řemeslo a sýry mají v našem jídelníčku po staletí nezastupitelnou roli. Na světě jich existuje přes tisíc druhů a díky moderním technologiím se jejich sortiment stále rozšiřuje.

 

  • potraviny
21. 03. 2024

V České republice je precizní zemědělství, nebo chcete-li „zemědělství 2.0“, čím dál populárnější. Stojíme na prahu nové éry, která do práce zemědělců, pěstitelů a chovatelů plně integruje moderní technologie, inovace a udržitelnost. Ukážeme vám, jak může vypadat technologický pokrok v tradičních zemědělských procesech a postupech.

 

  • zemědělství
09. 02. 2024

Genetika má na kvalitu hovězího masa nebývalý vliv. Promítá se do jeho barvy a textury, rozhoduje o obsahu tuku i kvalitě bílkovin. Češi ročně snědí průměrně 10 kilogramů hovězího na osobu a česká kuchyně ho zná jako „třetí nejpoužívanější maso“. I z toho důvodu má smysl zajímat se o jeho původ.

 

  • zemědělství
08. 01. 2024

Potraviny jsou našim základním zdrojem živin. Čerpáme z nich energii, vitaminy, minerály a další látky nezbytné pro normální fungování lidského organismu. Kdybyste chtěli rozšířit seznam svých novoročních předsevzetí, sepsali jsme pro vás pár bodů, jimiž se můžete ve svém přístupu k potravinám inspirovat…

 

  • potraviny
  • udržitelnost