Refit

Tekuté zlato jménem ovocné šťávy mohou být skvělým parťákem nejen při posílení imunity

V dnešní době bojujeme s oslabenou imunitou, civilizačními nemocemi, stresem a špatnou životosprávou. Dokážeme utratit tisíce za různé vitaminy, doplňky stravy a prostředky, které mají zlepšovat naši tělesnou, ale i duševní kondici. Přitom máme zdroje vitamínů a energie skoro na dosah. Je totiž řeč o ovocných nebo zeleninových šťávách.


 

Když potřebujete dostatek energie nejen do zimních měsíců, volte ovocné šťávy

Ovocné šťávy jsou mimo jiné bohatým zdrojem sacharidů, tedy energie. I proto se doporučují konzumovat v první polovině dne. Sacharidy jsou zapotřebí k podpoře regenerace svalů i celého organismu po fyzickém výkonu, při redukci či detoxikaci. Velmi pozitivně působí i na náš fyzický výkon, obranyschopnost proti stresu a celkovou kondici. Není náhoda, že v oblíbených filmech si hlavní postavy dávají na snídani čerstvý fresh. Kromě ovocných šťáv jsou pro naše tělo blahodárného i šťávy z čerstvé zeleniny. Zeleninové šťávy se mohou do jídelníčku zařadit kdykoliv během dne. Mají zásaditou reakci, tudíž udržují správné pH organismu. Naše krev musí mít stabilní a lehce zásadité pH 7,4. Nerovnováha v pH naší krve vzniká kvůli jídlu, pití a také stresu. Jakmile nám kvůli nevhodně složenému jídelníčku klesne pH krve pod 7,3, naše tělo musí pracovat navíc, aby zvládlo nával kyselosti. Mnozí odborníci pak nerovnováhu pH viní z celé řady nemocí (obezity, vředů, cukrovky apod.).

 

Šťávy REFIT z Beskydu Fryčovice - jedinečný zdroj vitamínů a imunity

Šťávy REFIT jsou na českém trhu zcela unikátní. Jedná se o ovocno - zeleninové šťávy, které nejsou ve srovnání s klasickými džusy ošetřeny pasterizací, ale paskalizací (vysokým tlakem). Díky tomu je v nich zachováno maximální množství živin a vitamínů s trvanlivostí až 40 dnů.

 

Nejlepší surovina - KVALITA

Předpokladem dobré šťávy je výběr kvalitních surovin. Proto v Beskydu Fryčovice preferují místní dodavatele a část surovin si pěstují sami - jedině tak mají nad surovinami nejlepší kontrolu. Čerstvé ovoce a zeleninu následně vylisují a pak se jednotlivé druhy šťáv smíchají dle vyladěných receptur.


Opravdu přírodní šťáva - SEDLINA

Kromě vitamínů obsahují přírodní šťávy také vlákninu. Je tedy přirozenou vlastností nefiltrované čerstvé šťávy, že se tyto látky časem usadí. Sedlina není na škodu, naopak je důkazem přírodního charakteru, a tedy i kvality šťáv. Před pitím stačí šťávu protřepat, aby se sedlina a šťáva opět spojily a šťáva bude mít krásnou, svěží barvu.

 

Maximum živin - PASCALIZACE

Unikátní metoda ošetření šťáv vysokým tlakem umožňuje maximální zachování nutričních hodnot a také přirozené chuti i barvy výrobku. Na rozdíl od pasterizace nedochází k zahřátí výrobku a tedy k úbytku prospěšných látek, vitamínů a chuťovým změnám. Šťávy tak vydrží několik dní opravdu čerstvé.

 

Beskyd Fryčovice je průkopníkem v zavádění vysokotlaké technologie pro zpracování potravin v České republice. Za spoluúčasti Výzkumného ústavu potravinářského Praha, VŠCHT PRAHA (Ing. Milan Houška, CSc.) a společnosti ŽĎAS, a.s. bylo ve společnosti Beskyd Fryčovice vybudováno unikátní centrum vysokotlakých technologií pro výzkum a vývoj ošetřování potravin velmi vysokým tlakem. 

https://starfos.tacr.cz/cs/project/QF3287?query_code=qxqqaac7b2qa 

https://www.protext.cz/novy/press-release.php?id=6920

 

V roce 2016 byl původní koncept nahrazen novým tlakovacím zařízením, které je sestaveno speciálně pro proces využití tlakování v potravinářském průmyslu. Tato technologie se nyní ve společnosti využívá pro zpracování zeleniny a ovoce při výrobě šťáv REFIT nebo zeleninových salátů. Ošetření potravin vysokým tlakem, tzv. paskalizace, nahrazuje pasteraci (ohřev potraviny k dosažení její trvanlivosti) a pro své vlastnosti je nazývána "technologií třetího tisíciletí"

 

Zeleninové šťávy REFIT jsou bohatým zdrojem vitamínů minerálních látek, enzymů a vlákniny

“V běžné stravě našich především dětských klientů dnes převažuje naprostý nedostatek čerstvé zeleniny. Pravidelná konzumace za studena paskalizovaných zeleninových šťáv REFIT může tento deficit nahradit. Na rozdíl od velmi oblíbených ovocných šťáv obsahují zeleninové šťávy výrazně méně cukrů a mají nižší glykemický index, proto doporučuji jejich pravidelnou konzumaci také našim klientům s nadváhou či obezitou. Šťávy REFIT jsou lisovány pomocí vysokého tlaku za studena (paskalizace), proto si zachovávají vysoký obsah vitamínů a důležitých enzymů, díky tomu pomáhají zvýšení obranyschopnosti organismu a napomáhají předcházení celé řady onemocnění”, říká doc. MUDr. Dalibor Pastucha, Ph.D., MBA, který je ředitelem prestižní ReFit Clinic v Olomouci.

 

Ještě si stále myslíte, že je potřeba brát vitamíny v nějakém doplňku stravy, tobolkách? Je potřeba si uvědomit, že nám naše země může dát velmi kvalitní plodiny, plné vitamínů a potřebných látek pro naše tělo. Jen se k ní musíme chovat s úctou a respektem…

Zaujalo vás tohle téma? Diskutujte o něm. Na sociálních sítích nebo naživo! Budeme rádi, když ho budete sdílet společně s námi.

Související články

  • potraviny

Vajíčka, surovina, kterou nepohrdne téměř nikdo. Ať už zvedáte těžké váhy a využíváte je hlavně jako zdroj bílkovin, nebo naopak pečete, protože korpus ani krém na dort se bez nich neobejdou. Možná jste taky jako malí od rodičů slýchali, že čím oranžovější žloutek mají, tím jsou lepší. V dnešní době kolem sebe zase všude slyšíte, že je zásadní, aby vajíčka pocházela od „šťastných slepiček“, tedy těch, co žijí ve volném chovu. Jenže ani u jednoho to není tak jednoduché. Jen si to přečtěte.

  • potraviny

Prasata patří mezi typická česká hospodářská zvířata. Dřív bylo možné se s nimi setkat určitě častěji, téměř každý měl na venkově vlastní hospodářství. Dnes už jsou známá spíš jako vepřové na talíři. Určitě si v předvánočním období vybavíte větu. „Já nemusím, já už ho vidím.“, která zní z televizí. Českých plemen prasat vám v hlavě asi moc nenaskočí. Přitom jich tu máme hned několik. Módním plemenem je například přeštík.

  • potraviny
  • udržitelnost

Potraviny jsou našim základním zdrojem živin. Čerpáme z nich energii, vitaminy, minerály a další látky nezbytné pro normální fungování lidského organismu. Kdybyste chtěli rozšířit seznam svých novoročních předsevzetí, sepsali jsme pro vás pár bodů, jimiž se můžete ve svém přístupu k potravinám inspirovat…